A betöréseket is meg lehet előzni, persze tisztában vagyunk vele, hogy ha valahova nagyon be akarnak jutni, akkor be is fognak jutni.
Nem szerencsés eset mikor figyelmetlenségből zárban hagyjuk a kulcsunkat, és elmegyünk, vagy akár lefekszünk aludni, érhetnek meglepetések.
Célszerű a kapukat zárva tartani, csak úgy mint a bejárati ajtót, főleg ha a kertben foglaljuk el magunkat. Az ilyen szituációkat keresik a besurranó tolvajok, és még csak észre sem vesszük.
A nyári nagy melegben jól esik este kitárni a terasz ajtót, de így elaludni, megint nem ajánlatos. Érvényes ez még a földszinti ablakokra is, ill, itt még a bukóra hagyott ablak is veszélyes lehet, mert könnyen kiakasztható!
Többször hallottunk olyan rémtörténetet, hogy a kapu nyitásánál történt valamilyen támadás, ez akár nagyon súlyos is lehet, mert általában ezen típusú rablóknak nincs veszíteni valójuk, ezért kockáztatnak, és rendkívül veszélyesek tudnak lenni. Célszerű tehát mielőtt nyitnánk a kaput, vagy a garázst, meggyőződni arról, hogy nincs idegen a közelben és biztonságos a terep!

Záró példaként mindenkit felkérünk és figyelmeztetünk, használja a riasztóját, nappal és éjszaka is!