A Rendőr-főkapitányság összegyűjtött néhány védekezési praktikát, amelyekkel kevésbé csábítóvá teheted az autódat a tolvajok számára. Íme, a tanácsaik: fogadd meg őket!

Amennyiben lehetőséged van rá, parkolj őrzött helyen! Az esti órákban lehetőleg olyan helyet válassz, ahol jó a közvilágítás, a parkolóhely pedig belátható és forgalmas!
Mielőtt elhagyod a járművet, győződj meg arról, hogy az ajtók, ablakok zárva vannak! Erre akkor is oda kell figyelni, ha csak rövid időre távozol.
Az utastérben látható helyen ne hagyj értéket! Ha más megoldás nincs, használd a csomagtartót!
Nagyobb értékű műszaki cikk vásárlása esetén azt ne hagyd az autóban, lehetőleg azonnal szállítsd haza!
Az autóba utólag beépített zenelejátszók, hifi-berendezések legyenek kivehetőek, levehető előlappal szereltek vagy kóddal ellátottak! Ezek a biztonsági lehetőségek persze csak akkor érnek valamit, ha ki is használod őket.
A tolvajok általában kerülik a betörésvédelmi és biztonsági fóliával ellátott gépkocsikat. A betört üveget a fólia egyben tartja, annak eltávolítása időigényesebb művelet, és így a lebukás kockázata is növekszik a tolvajok számára. Csak az előírásoknak megfelelő engedéllyel rendelkező fóliát szabad használni!
Amennyiben mégis feltörték autódat, hívd a rendőrséget a 112-es segélyhívószámon, vagy közvetlen a Kistarcsai járőr mobilt 06702634334
A rendőrök megérkezéséig ne nyúlj semmihez, mert a gépkocsit és annak környezetét vizsgálni fogják!