Köszöntünk a Nagytarcsai FLEX Polgárőr weboldalán!

Tevékenységünket és célunkat egy sajnálatos eseménysorozat keltette életre 2014 nyarán amikor hívatlan, nem kívánatos vendégek tették tiszteletüket az itt lakók lakásaiban és tetszőlegesen válogattak maguk számára ezt-azt. Ennek következménye lett a FLEX, ami önkéntes alapon működő éjszakai járőrszolgálatként indult, mert nekünk fontos a családunk és a környezetünk biztonsága. Mára a FLEX tagok belső indíttatásból megoldanak ezt-azt a lakókörnyezetükben, amely már nem csak az esti órákra és nem csak a járőrözésre, biztonságra, védelemre vonatkozik. Ez a honlap azért jött létre, hogy mindenki betekintést nyerhessen tevékenységünkbe, esetleges kérdéseit feltehesse, vagy netalán jó ötletekkel segítse munkánkat, nem beszélve az esetleges csatlakozásról, hogy velünk együtt szeretné őrizni közösségünk biztonságát.

Jeleztétek felénk, hogy támogatni szeretnétek egyesületünket, de nem tudjátok hogyan lehet. Közvetlen számlaszámunkon keresztül tudtok!
Pátria Takarék 65100259-11406091
Minden anyagi és tárgyi támogatást hálásan köszönünk!2015 évei képekben: facebook.com/nagytarcsaiflex/videos
 

 

 


Nagytarcsai SZEM

2016-os éves beszámoló

 

 

 

 

 

 

 A Nagytarcsai FLEX Polgárőr Egyesület rajzpályázatot hirdet!
Várjuk a Nagytarcsai óvodások, alsó és felső tagozatosok munkáit.

A beküldött művek témái lehetnek:

  • Bűnmegelőzés eszközei
  • Bűnmegelőzés
  • Drogmegelőzés

A kész rajzokat kérjük helyezzétek el a kihelyezett gyűjtőládákban (Csillagszem Óvoda, Szivárvány Óvoda, Blaskovich Általános Iskola), a művek hátuljára írjátok rá a kép címét, neved, melyik tagozatba, csoportba jársz és egy elérhetőséget!

Az összegyűjtött rajzokat közzétesszük a FLEX Facebook oldalán!
Minden tagozatból 3 díjazottat fogunk hirdetni!
A rajzok leadási határideje: 2016.11.14. 
Eredmény hirdetés ezt követően várható!

További információ a FLEX Facebook oldalán lesz található.
facebook.com/nagytarcsaiflex/

 

A Rendőr-főkapitányság összegyűjtött néhány védekezési praktikát, amelyekkel kevésbé csábítóvá teheted az autódat a tolvajok számára. Íme, a tanácsaik: fogadd meg őket!

Amennyiben lehetőséged van rá, parkolj őrzött helyen! Az esti órákban lehetőleg olyan helyet válassz, ahol jó a közvilágítás, a parkolóhely pedig belátható és forgalmas!
Mielőtt elhagyod a járművet, győződj meg arról, hogy az ajtók, ablakok zárva vannak! Erre akkor is oda kell figyelni, ha csak rövid időre távozol.
Az utastérben látható helyen ne hagyj értéket! Ha más megoldás nincs, használd a csomagtartót!
Nagyobb értékű műszaki cikk vásárlása esetén azt ne hagyd az autóban, lehetőleg azonnal szállítsd haza!
Az autóba utólag beépített zenelejátszók, hifi-berendezések legyenek kivehetőek, levehető előlappal szereltek vagy kóddal ellátottak! Ezek a biztonsági lehetőségek persze csak akkor érnek valamit, ha ki is használod őket.
A tolvajok általában kerülik a betörésvédelmi és biztonsági fóliával ellátott gépkocsikat. A betört üveget a fólia egyben tartja, annak eltávolítása időigényesebb művelet, és így a lebukás kockázata is növekszik a tolvajok számára. Csak az előírásoknak megfelelő engedéllyel rendelkező fóliát szabad használni!
Amennyiben mégis feltörték autódat, hívd a rendőrséget a 112-es segélyhívószámon, vagy közvetlen a Kistarcsai járőr mobilt 06702634334
A rendőrök megérkezéséig ne nyúlj semmihez, mert a gépkocsit és annak környezetét vizsgálni fogják!